Zománcvizsgálat és javítás
Selorient Kft. 1174 Budapest, Széchenyi utca 30.       Tel.: 06-1-258-4332       E-mail: sealorient@sealorient.hu

Minden jog fenntartva © 2013
A zománcozott készülékek vizsgálata 3 részre osztható:
- Lámpás vizsgálat
- Szikrainduktoros
- Pfaudler "P" probe konduktív módszerrel

1. Lámpás zománcvizsgálat abban az esetben alkalmazható, ha a készülék vizsgálatához nem adható ki szikrázhatósági engedély. Ugyanakkor rendkívül időigényes, beszállási engedély szükséges az elvégzéséhez.
2. Szikrainduktoros zománcvizsgálat: Minden olyan készüléken alkalmazható, amely tiszta, ellenkező esetben, a műszer ott is hibát jelez, ahol a zománcfelületen áramvezető képes szennyeződés van. Ezzel a vizsgálati módszerrel meghatározható a hiba pontos helye, ugyanakkor rendkívül időigényes, beszállási engedély szükséges az elvégzéséhez.
3. Pfaudler "P" probe konduktív módszerrel Nagy előnye, hogy nem szükséges beszállási engedély a vizsgálat elvégzéséhez. A vizsgálat eredménye kimutatja, hogy a készülék hibás-e vagy sem, a sérülést azonban nem lokalizálja, a pontos helymeghatározáshoz a 2-es pontban leírt vizsgálati módszer javasolt. Ez az eljárás a vezetőképesség elvén működik, amelynek elvégzéséhez a készüléket fel kell tölteni min. 6 mS/cm vezetőképességű folyadékkal, majd behelyezésre kerül egy mérőszonda, melynek segítségével elvégezzük a mérést. A vizsgálat csak arra a zománcfelületre alkalmazható, amely a folyadékkal érintkezik.

Cégünk több éves tapasztalattal végzi a különféle zománchibák javítását.
A legismertebb javítási mód a tantál-teflon kombináción alapszik, speciális helyeken, mint például leeresztő csonkban, vagy technológiai csonkokban egy illetve kétrészes teflonhüvelyt alkalmazunk.

A készülék búvónyílásának száján lévő zománchiba javítása hosszú ideig megoldhatatlan problémát jelentett az iparágban, azonban fejlesztéseinknek köszönhetően az ilyen és hasonló jellegű problémákat hatékonyan és tartósan orvosolni tudjuk.

A szakszerűen javított készülék használhatóság szempontjából egyenrangú a hibátlan készülékkel. Nem értendők ide azok a technológiák, amelyek esetében a fémes kapcsolat kizáró ok, ilyenkor csak pórusmentes készülék alkalmazható.