Az első magyar aludoboz és pet palack visszaváltó automata, amely
világelsőként sérült állapotú dobozok és palackok visszavételére is alkalmas!
Cégünkről
Selorient Kft. 1174 Budapest, Széchenyi utca 30.       Tel.: 06-1-258-4332       E-mail: alupress@alupress.hu

Minden jog fenntartva © 2013
A Sealorient Kft. tervezte és gyártotta le az első magyar alumínium italdoboz visszaváltó automata prototípusát 2006 nyarán.

Hasonló rendeltetésű készülékek már ismertek a nyugat európai piacon, ugyanakkor az általunk gyártott berendezés vitathatatlan előnye, hogy a konkurens külföldi gyártók készülékeinek a töredékébe kerül.

A készülék magas műszaki színvonalát annak köszönheti, hogy lépésről lépésre a felhasználók és üzemeltetők igényeit egyaránt szem előtt tartva lett megtervezve. A készülék működtetése igen egyszerű, a behelyezett tárgyat a készülék megvizsgálja, amennyiben bizonyossá válik, hogy a vizsgált tárgy alumínium italdoboz, abban az esetben a gép 1:14 arányban összepréseli, majd eltárolja, végül blokkot nyomtat a vevő részére. Igény szerint a berendezés a felvett adatokat modem segítségével továbbítani tudja.

A készülék munkaüteme 2-3 másodperc így 20-30 db dobozt képes visszavenni percenként.

Az összepréselt aludobozok tárolására a berendezés alján egy 1 köbméteres tartály került kialakításra, amely 12000-13000 doboz tárolására alkalmas.

A készülék egy komplett logisztikai kiszolgáló rendszer részeként lett tervezve, amely több száz gép együttes üzemeltetését és felügyeletét is lehetővé teszi.

A tervezés során olyan speciális műszaki megoldásokat alkalmaztunk, amelyek indokolták a gép fő alkotóelemeinek nemzetközi és magyar szabadalmaztatását egyaránt. A készülék átgondolt műszaki felépítésének köszönhetően lehetővé teszi falba épített, illetve a tárolókapacitás csökkentésével kisebb méretű változat kialakítását is.

A tervezés során a műszaki megbízhatóság mellett nagy figyelmet fordítottunk az alacsony karbantartási igény megvalósítására is. Ennek eredményeképpen a készülék moduláris rendszerű, három fő részegységből áll, amelyek szükség esetén egyenként gyorsan és egyszerűen cserélhetőek, így a helyszínen csak nagyon rövid ideig kell nélkülözni a meghibásodott gépet.

Minden részegység saját hibakóddal van ellátva, amelyet elektronikus úton figyel a készülék, és meghibásodás esetén automatikusan, a modemen keresztül továbbítja az üzemben tartónak, aki felkészülten, a hiba okának pontos ismeretében érkezik a készülék javítására.